„Faptul că intră o masă de aer rece în țară, înseamnă că temperaturile vor scădea chiar și cu mai mult de 10 grade față de astăzi. Dacă astăzi încă așteptăm temperaturi de 35 de grade, mâine vor fi maxime de numai 18-20 de grade în Transilvania. În sud-est, și luni vor fi temperaturi de 30-32 de grade, dar marți vor fi numai 22 de grade din cauza faptului că masa de aer rece va ajunge și în această parte. În București, avem astăzi 35 de grade, luni vor fi 32 de grade, iar marți, cel mult 23 de grade, o scădere de 10 grade și în Capitală”, a declarat pentru MEDIAFAX meteorologul Mihai Huștiu.
De miercuri temperaturile vor începe să crească urmând ca la sfârșitul săptămânii să ajungă la 34-35 de grade.
„De miercuri, după o dimineață răcoroasă în multe zone din țară, cu temperaturi care ar putea scădea la 5-6 grade în estul Trannsilvaniei, 13-14 grade la București, vremea începe să se îndrepte, devine frumoasă, temperaturile cresc, se apropie din nou de 30 de grade în Oltenia. Procesul de încălzire se menține până la finalul săptămânii când, din nou, estimăm că temperaturile vor crește din nou la 30 de grade. Duminica viitoare ne vom apropia din nou de 34-35 de grade”, a adăugat Mihai Huștiu.
În ceea ce privește vremea la mare, frontul atmosferic rece se va simți și pe litoral, unde marți vântul va bate cu putere, iar temperaturile nu vor trece de 24 de grade.
„La mare, astăzi și mâine avem vreme însorită și temperaturi de 29-30 de grade, apa mării are 26 de garde, însă marți vântul va sufla cu putere cu 50km/h, temperatura va scădea la 23-24 de grade, sunt șanse și de ploaie în noaptea de luni spre marți și marți. Ne așteptăm ca de miercuri vremea să se îndrepte și aici, temperaturile să fie în creștere, urmând un nou sfârșit de săptămână cu vreme frumoasă și pe litoral”, a explicat meteorologul.
Administrația Națională de Meteorologie precizează că frontul rece va intra în România în această seară, iar până mâine seară va traversa țara. În aceste condiții, sunt așteptate ploi la noapte în vestul și nord-vestul țării, iar mâine, pe suprafețe destul de extinse în centru și local în sud și est, fiind vorba despre cantități însemnate de apă, 40-50 l/mp în Transilvania, Maramureș, vestul Moldovei și zonele de munte.